SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bro Idrottsklubb
En del av livet

Om klubben

Föreningen bygger på ideella krafter och strävar efter att utveckla medlemmarna positivt, såväl fysiskt och psykiskt som socialt och kulturellt. 

Ambitionen är att utforma verksamheten så att den ständigt utvecklas och förbättras. 

Genom att satsa på ungdomarna får Bro IK en bred grund i alla föreningens sektioner. 

Med en bred ungdomsverksamhet skapar föreningen även möjlighet till att bedriva en seriös seniorverksamhet, som är en viktig del i föreningen. Den skapar ett intresse för föreningens medlemmar, sponsorer och Bros invånare.

 

Därifrån plockas även framtida ungdomsledare och föreningsfolk med gedigna kunskaper som kommer föreningen till gagn. 

Under föreningens långa historia har flera kända profiler som Hans Backe, Erik Hamrén, Majid Jelili  passerat och fått delar av sin utbildning och utveckling till det dom är idag.

 

Bro IK Fotboll har genom åren varit ett flaggskepp inom kommunen och fostrat spelare som tagit sig upp i Allsvenskan.

Bro IK Innebandy har genom en bra verksamhet fostrat spelare till Svenska superligan och även till spel i Danmark. 

Bro IK Boxning har även de producerat boxare av världsklass. Svenska herr seniorernas tidigare förbundstränare började sin karriär i Bro IK. 

Bro IK Gymnastik fortsätter att växa både bland ungdom- och motionsidrotten. 

Bro IK Bordtennis  har genom åren ofta legat i topp i sina serier och utbildat många kompetenta spelare. Nu har en ny, kanske Sveriges finaste, bordtennishall uppförts i Kungsängen. Där spelar våra herrseniorer sina matcher.

 

Bro IP har förärats med en Fotbollshall som blivit ett lyft för alla kommunens föreningar och i samband med detta så har även omkringliggande spelytor fått sig en upprustning, vi står nu med en toppenfin anläggning som sjuder av liv under hela året.

 

Föreningen ser ljust på framtiden, vill DU hänga med? 

Bli medlem du med!

/Bro IK

UAMS- Bro IK Medlemsfond

UAMS-Bro IK medlemsfond skapar möjlighet för alla att delta i idrotten oavsett ekonomiska förutsättningar.
I tider när vi läser om barn som av ekonomiska skäl inte kan fortsätta med sin idrott, barn och ungdomar som ser sina kamrater gå iväg på träning men själva inte kan följa med eftersom familjens ekonomi inte tillåter det, startas ett unikt samarbete mellan Bro IK och företaget UAMS AB. De skapar en fond för barn och ungdomar i Bro IK. Fondens syfte är att ge alla barn och ungdomar samma förutsättningar att idrotta. Familjens ekonomiska situation ska inte vara avgörande om ett barn ska kunna idrotta eller inte.
Varför väljer ni att gå in i detta samarbete, Kimmo Tynkkynen, VD i UAMS AB?
Den största anledningen är att man är medveten om att alla inte har råd att vara med och idrotta. Jag kommer själv ihåg hur jobbigt det kändes när man hade andra ekonomiska förutsättningar än flera av sina kompisar. Jag fick spela i min storebrors gamla fotbollskor som var flera nummer för stora innan jag fick ett par begagnade skor av en lagkamrat.
Sen kommer jag även ihåg hur kul man hade det på träningar och matcher samt gemenskapen det skapar. Både inom idrotten och utanför. Det känns bra att kunna ta ett samhällsansvar och hjälpa till nu när man har möjlighet." 
säger Kimmo Tynkkynen, VD för UAMS AB, företaget som gjort medlemsfonden möjlig.
Bro IK och UAMS har tecknat ett flerårigt avtal där UAMS varje år skjuter till medel till fonden. Medlemsfonden har ett Swishnummer: 1232787315 dit frivilliga bidrag kan skickas. Skriv: ”Medlemsfonden” i meddelanderaden!

 

Söka stöd från UAMS Bro IK medlemsfond - Medlemsfonden

 

Ansökan ur medlemsfonden kan göras av myndig medlem, målsman eller ledare i den sektion eller i det lag som den sökande är aktiv i.
 
Bidragsberättigade är aktiva medlemmar under 20 år som betalat medlemsavgift.

Bidrag utgår för sektionsavgifter och/eller för Bro IK obligatoriska match-/träningskläder. Det går även att söka medel för utrustning som krävs i den idrott den sökande utövar. Det kan även utgå visst stöd för träningsläger eller för kostnader i samband med cuper eller tävlingar. 

Den sökande ska kortfattat motivera varför denne är i behov av ekonomiskt stöd. Bidrag beviljas högst en gång per medlem och verksamhetsår i den turordning ansökningarna inkommer. Bidragets storlek fastställs av fondens styrelse i samband med att ansökningarna handläggs.